Känner du ibland en hopplöshet över vad som sker i världen? Att man knappt orkar se allt hat och orättvisa som pågår runt oss? Ibland känns det som att krigen bara blir större och offren blir fler.

Men mitt bland mörkret finns det ljus. Mitt bland hat och orättvisa finns det hopp!

Colombia är ett levande bevis för ljuset! Efter 50 år av inbördeskrig lägger tusentals soldater ner sina vapen. Bit för bit får förtryckta urinvånare tillbaka sin mark. Gata för gata får barnen en krigsfri zon att leka på.

Ankarstiftelsen fortsätter sitt arbete att skänka ljus hos dem som drabbats av världens mörker. Detta är en julklapp som sprider ljuset för de barn och familjer vi arbetar med.

SKOLBÄNK – 200 kr

Årets julklapp välgörenhetAlla har rätt att gå i skolan! Under det långa inbördeskriget har urinvånarna varit mycket förtryckta. Nu när läget stabiliserats vill vi hjälpa dem att komma på fötter igen och vi tror att utbildning är nyckeln till självhjälp. Därför har Ankarstiftelsen med sina givares givmilda hjälp byggt över 150 skolor till Colombias urbefolkning. Fler skolor ska byggas och denna julklapp kommer ge ett av dessa barn en skolbänk och skolmaterial!

RENT VATTEN – 450 kr

Årets julklapp är rent vattenRunt Amazonfloden råder stor brist på rent vatten. Familjer tvingas dricka flodvattnet som orsakar allvarliga magsjukdomar. Med en mycket enkel metod har Ankarstiftelsen renat vatten åt hundratals hushåll. Magsjukdomarna försvinner i samma takt som vi installerar reningsverken och denna julklapp kommer ge en familj ett eget reningsverk och rent vatten!

MIKROLÅN – 4000 kr

Vi tror på kvinnors kraft i företagandet! Tack vare mikrolån har idag över 330 kvinnor i Medellins slumområden fått möjlighet att starta eget företag och kan nu försörja sina familjer. Företagen har varit mycket framgångsrika och många har idag flera anställda. Varje kvinna som startar eget företag får handledning och utbildning av en kvinnlig entreprenör som driver projektet i Medellin. Denna julklapp kommer förändra en kvinna och hennes familjs framtid!

Årets julklapp - mikrolån

Så gör du
SWISHA DIN JULKLAPP TILL 123 90 14 010 eller använd Bankgiro 901-4010 och märk din insättning med vilken julklapp du vill köpa samt din mailadress så får du ett gåvobevis att ge bort i julklapp. Exempel: ”SKOLBÄNK namn@hotmail.com”.