Artistgala i Nyhem drog storpublik

 

Mullsjö. Slutsålt och en härlig sång- och musikupplevelse.
Artistgalan i Nyhem, med bland annat Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, blev en succé.

Välgörenhetsgalan i Stråkenhallen lockade drygt 500 personer i publiken och de fick valuta för entrépengen.

– Det var både mycket lyckat och riktigt häftigt, säger Roland Fåglefelt som var med och höll i trådarna.

– Och många ville komma och se och lyssna. Det var proppfullt i lokalen och en del fick stå utmed väggarna för att få plats.

Melodifestivalaktuelle Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och låtskrivaren/sångerskan Monica Forsberg var dragplåster, men det bjöds även på underhållning av bland annat trumpetaren Magnus Johansson, sångaren John Kluge, Kulturskolan och gospelgruppen Livslust.

Internationell

John Kluge är en småländsk tenor med internationella scener som bas och kom till Nyhem efter konserter i bland annat Nya Zeeland och Australien. Och Magnus Johanssons trumpet bjöd på härliga toner i publikens smak.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson hade längst tid på scenen och rev ner applåder för både sin musik och pratet mellan låtarna. Och självklart fick publiken sjunga med i både ”Guld och gröna skogar” och ”Änglahund”.

– Alla gjorde verkligen det här till en riktigt härlig kväll, säger Roland Fåglefelt.

Alla artister ställde upp gratis och de pengar som samlades in, och som har samlats in under våren, går till Ankarstiftelsens arbete med skola och barnhem i Colombia.

Och sett till summan pengar som samlats in gick det bra, riktigt bra.

Halv miljon

– Det gick bättre än vad vi hade förväntat oss. Vi har fått in mellan 400 000 och 500 000 kronor från sponsorer och företag och privatpersoner under de månader som vi har arbetat med projektet, säger Roland Fåglefelt.

– Ankarstiftelsens mål är att bygga tre barnhem i Colombia, för att ge barnen chans till skolgång och hjälpa dem bort från misär, så det känns riktigt bra att vi fick in så mycket pengar.

 

Läs orginalartikeln här: http://www.jonkopingsposten.se/artikel/39335/kvinnaboske-drog-fullt-hus