Ancla Center

”Skaparverkstan – Vi bygger en framtid” ”Taller de Arte – Creando Futuro”

Arbetet är ett resultat efter att vi fått upp ögonen. Barn som upplevt krig och övergrepp bär på en allt för tung börda. Om ingen lyfter av, kommer den att hämma skolan, familjen och kontakten med kompisar. Hela grundvalen för ett bra liv kan gå förlorad i ångest och trauma. Ankarstiften satsar nu hårt på att hjälpa barn i slum och flyktingområden i Medellins utkanter. Tidigare var verksamheten knuten till lånade lokaler men nu växer allt så mycket att vi bygger Ancla center i Bello (utkanter av Medellin).

Första våningen (140 m2) är avsedd att ge barn möjligheter att skapa, måla konstverk och få hjälp att läsa sina läxor. Här kommer även unga flickor få undervisning i sexualkunskap för att minimera riskerna för övergrepp.
Andra våningen innefattar ett studierum för intensivkurser i engelska och data.  Mottagningsrum för sjuksköterskor och yrkesvägledare. Kontor mm.
Tredje våningen har plats för tre lägenheter för flickor och kvinnor som inte kan bo hemma.

Ansvarig person för detta projekt är Maria Isabel. Hon har som barn levt på gatan och växte upp med sin stora syster i olika barnhem. Tack vare stark viljekänsla och satsning från Ankarstiftelsen har hon lyckats i livet och har studerat på högskola. Förutom arbetet vid Ancla Center åker hon och sin medarbetare Geivy ut till skolor och undervisar.

Just nu når dom över 400 barn varje vecka och arbetet bara växer. Var med och stötta detta.Bild4
Bild5 Eleva tu sueños5 Eleva tu sueños7fotosdel listado 100 fotosdel listado 101fotosdel listado 180fotosdel listado 442 act higiene 072fotosdel listado 046fotosdel listado 066fotosdel listado 149 fotosdel listado 163fotosdel listado 184 fotosdel listado 268 fotosdel listado 287fotosdel listado 546 fotosdel listado 556 fotosdel listado 630Bild1