Säkra hösttecken

Okt 8, 2018 | Nyheter, resor, volontär

Femton förväntansfulla resenärer sitter i detta nu på planet till Colombia med resväskorna fullpackade av gåvor från faddrar och sponsorer. Första stoppet på ännu en oförglömlig resa med Ankarstiftelsen blir i huvudstaden Bogotá där man kommer att ägna de första två dagarna åt några spännande studiebesök. Bland annat kommer man att träffa några av våra Gröna Sidan lag i förorten Bosa innan det bär vidare söderut mot Amazonas.

Med Leticia som utgångspunkt kommer man att ta sig med båt längs Amazonfloden för att besöka några av de byar där vi byggt skolor och installerat vattenreningsanläggningar under åren. Största delen av andra veckan kommer att spenderas i Medellín med proppfull agenda. Det blir bland annat besök hos Ankla Center, ännu mer fotboll med Gröna Sidan och en oförglömlig dag i Bellavistafängelset där en minnesgudstjänst kommer att hållas för Oscar Osorio som nyligen lämnade jordelivet i alldeles för unga år.

Fyllda med starka minnen far gruppen sedan vidare norrut för några dagar på stranden i Santa Marta innan man gör resans sista utflykt upp till La Guajira för att titta på några av våra senast färdigställda skolor. Bland andra Bengt Janssons skola, Ishashimana, Tallbacken och Esbjörns skola, Kalantasumana och Jan Johanssens skola, Vila Sara 2.

Vi hoppas på många spännande uppdateringar från gruppen under veckorna som följer. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för de senaste nyheterna och tveka inte att kontakta oss om du känner dig sugen på att åka med på nästa resa.

Arkarbladsarkivet bild
Nyhetsbild
Sorgebesked från Medellín

Gröna Sidan-spelare i tragisk motorcykelolycka

Nyhetsbild
Ankarstiftelsens fotbollsfilm når över 1,5 miljoner visningar

”Sluta drömma om den där fotbollen och gör något produktivt istället. Ser du inte verkligheten vi lever i?”

Nyhetsbild
Säkra hösttecken

Ännu ett glatt gäng har satt sig på planet till Colombia för att deltaga i Ankarstiftelsens årliga höstresa

Nyhetsbild
Hammarbyhjälte bygger skolor i Colombia

Sebastian Bojassen satsar på fotbollsskolor och utbildning för barn i Colombia.

Nyhetsbild
Möt två nya medarbetare

Från missionär i Argentina till Colombia och Ankarstiftelsen

Nyhetsbild
Toppbetyg för Paars film om Ankarstiftelsen

”När vi började glida uppe på berget nära stupet. Då kände jag att, nu är det kört...”

Nyhetsbild
Ankarbladet 2018-04

Har du läst det senaste Ankarbladet?

Nyhetsbild
Gracias Graciela Montaño, Vila i frid!