Nu har du chansen att uppleva Colombia på ett lite annorlunda sätt! Följ med på en volontärresa. Upplev natur, kultur och värmen hos befolkningen i detta vackra land samtidigt som du gör en praktisk insats. Vistelsen i Colombia är 5 veckor men du kan även begränsa din vistelse till mindre tid om det finns behov.

De först två veckorna besöker vi Leticia i hjärtat av Amazonas och vid den underbara Amazonfloden. Staden gränsar till Peru och Brasilien. Vad sägs om att äta frukost i Colombia, ta båten till Peru och fotografera en Anaconda och avsluta dagen med en mopedtur till Brasilien?

Vi kommer att ordna en hälsobrigad i samarbete med lokala läkare, vi räknar med att bygga minst en skola, jobba med vattenrening, mm. Det blir en underbar vistelse med en natur som är unik.

Nästa stopp är Medellin, den ”eviga” vårens stad. Har tidigare varit känd som världens farligaste stad, men idag utmärker den sig i hela världen för hållbar utveckling och för att vara en av de mest besökta orterna i Colombia. Med sina 4 miljoner invånare är Medellin Colombias näst största stad och en textil jätte.

Här blir det fullt upp med aktiviteter: fängelsebesök, fadderbarnsverksamhet, gatuarbete, fotbollsprojekt, barnfest med bad i äventyrsbadpark och andra trevliga aktiviteter! Vi räknar med att stanna i Medellin 10 dagar. Här finns även goda möjligheter att shoppa.

De sista 11 dagarna spenderar vi vid Karibiska Kusten. Ytterligare ett skolbygge men även möjligheter till sol och bad. Naturreservatet Tayrona är en sevärdhet.

Avresa: 17 januari 2016

  • Vi flyger med Lufthansa från Göteborg 09:45 med LH813. Framme i Frankfurt 11:30.
  • Flyger vidare med LH542 14:05 från Frankfurt framme i Bogotá 19:55·

Hemresa: 21 februari 2016·

  • Avresa hem sker klockan 21:50 med LH543. Framme i Frankfurt 14:50 dagen efter.
  • Flyger vidare med LH818 16:35. Framme i Göteborg 18:15

Preliminära kostnader

Resa till Bogota c:a 7 000 – 9 000 SEK per person. Kan bli såväl billigare vid kampanjer som något dyrare – priserna är inhämtade i juli 2016 med enbart 1 stopp och bekväma tider. Inrikesresor c:a 4000 SEK per person (Vi återkommer om detta. Inte fastställt alla resor ännu)

Boende & mat c:a 250 – 350 kr/person & dag, beroende på vilken standard man väljer.

Under resan kommer vi att arbeta med och besöka Ankarstiftelsens projekt. Följer du med räknar vi med att du respekterar följande enkla regler:· Ett glatt humör och tålamod.

  • Du avstår från alkohol & tobak.
  • Du drar ditt strå till stacken under arbetet.
  • Du respekterar de kulturer vi möter.
  • Du har rätt försäkringsskydd (via hemförsäkringen, sjuk- & olycksfall samt ev. hemtransport).
  • Du har vaccinationer aktuella för Colombia.

Reseledarna Börje Erdtman och P-O Allerth talar svenska och spanska.

Var och en ordnar själv sina biljetter såväl över Atlanten som inrikes. Mat ordnar också var och en på plats i Colombia. Boende ordnas dock gemensamt av volontärsamordnarna. Vi kommer att föreslå lämpliga flyg för egen bokning. Vi kan även hjälpa till med goda råd vid bokning. För dig som redan nu vill surfa om resor kan titta på följande sidor:

www.lufthansa.com

www.flygresor.se/colombia/bogota

www.skyscanner.se

För mera info

Per-Olof Allerth

0725-519293

per-olof.allerth@ankarstiftelsen.se

www.facebook.com/ankarstiftelsen

Ladda ner ett informationsblad om volontärresa 2016 här.

Volontärresa2016 (1)